Roggestraat 50
7025AP
HALLE
tel. 0314-631632

Zondag 15 oktober was het dan zover, de strijd der titanen, de wedstrijd van het jaar, de derby van het oosten, SV Halle 1 tegen HMC'17 1.

In voorbereiding op de wedstrijd hadden Menno Waenink en Stan Wopereis op de vrijdagavond vakkundig de middenstip van het hoofdveld van SV Halle er uitgegraven en meegenomen, om op deze manier iedereen op scherp te zetten.

Om stipt 14.00 werd er afgetrapt en begon dan eindelijk deze nu al beladen wedstrijd. Het eerste kwartier was erg slordig aan de zijde van HMC'17. Er werd te weinig gevoetbald en te vaak de lange bal gehanteerd. Echter kreeg HMC'17 langzaam aan meer grip op de wedstrijd, maar kon dit nog niet laten resulteren in grote kansen. Rond de twintigste minuut werd de bal in het zestien meter gebied van SV Halle gebracht. Hierbij kwam de bal op de arm van een van de verdedigers van SV Halle. De arbiter legde vervolgens de bal op de stip. Na een felle discussie met de scheidsrechter werd de bal ook nog weggetrapt door de doelman van SV Halle die hierom een gele kaart ontving. Uiteindelijk wist Niek ten Have koelbloedig de bal in het netje te schuiven. 0-1 voor HMC'17. In het restant van de 1e helft bleef het spelbeeld ongewijzigd. HMC'17 had veelal de bal, maar creëerde weinig grote kansen. Met een 0-1 voorsprong gingen de mannen van HMC'17 1 de rust in.

Ook in de 2e helft had HMC'17 het bovenliggende spel, maar kon dit niet laten resulteren in grote kansen. Halverwege de 2e helft werd er een overtreding gemaakt op de helft van SV Halle. Nick Spekschoor ging vervolgens achter de bal staan en schoot de bal bekeken achter de doelman van SV Halle. 0-2 HMC'17. Het restant van de wedstrijd was zowel voor toeschouwer als speler niet heel boeiend om te kijken. HMC'17 had constant de bal, maar deed er weinig mee. Ook werd het tempo te laag gehouden. Desalniettemin speelde HMC'17 de wedstrijd rustig uit en nam de winst mee naar huis. Na het fluitsignaal klonk een oerkreet van vreugde van de bank, de materiaalman van HMC'17 Dirk Bokkers kan niet op van vreugde na de winst op rivaal SV Halle. Daar waar de middenstip na de wedstrijd weer werd teruggegeven, neemt HMC'17 wel de 3 punten mee naar huis. Met 12 punten uit 4 wedstrijden staat HMC'17 1 nog bovenaan de ranglijst en hoopt deze vorm vast te houden. De volgende wedstrijd is op 30 oktober. Dan treden de mannen van trainer Alexander Esseling thuis in Mariënvelde aan tegen SP Haarlo.