Looweg 25
7135JH
HARREVELD
tel. 0544-375114

Op zondag 26 maart stond de wedstrijd tegen De Hoven op het programma. De wedstrijd werd gespeeld op het veld in Harreveld, dat door het weer en de eerdere wedstrijd van het damesteam niet in al te beste staat verkeerde. Toch begon HMC'17 strijdbaar aan de wedstrijd. HMC'17 had de hele eerste helft de overhand en bracht voetbal in de wedstrijd. Deze overhand in de eerste helft resulteerde rond de 20e minuut in de 1-0 voor HMC'17. Tim Leemreize geeft een bekeken bal richting de rechterhoek op Luuk Vossers. Luuk Vossers levert uit deze hoek een perfecte voorzet af op Jetze Wiegerinck. Jetze Wiegerinck weet wel raad met de bal en kopt de 1-0 binnen. Na de 1-0 bleef HMC'17 de overhand houden. Verdedigend gaf HMC'17 in de eerste helft niets weg door de sterk spelende verdedigingslinie. Door slordigheden in de eindpasses wist HMC'17 de voorsprong niet uit te bouwen tot een grotere voorsprong. Met een 1-0 voorsprong werd er voor het rustsignaal gefloten.

In de rust werd gewaarschuwd dat De Hoven wat feller uit de kleedkamer zou komen. Ook kwam Davey Wopereis in het veld voor David Hulshof.

Na de rust was het overwicht van HMC'17 niet meer hetzelfde als in de eerste helft. Er werd minder gevoetbald en het werd meer een vechtwedstrijd. De Hoven zette iets meer druk op de laatste linie, maar HMC'17 kwam niet in de problemen. HMC'17 kreeg wel een paar pogingen richting het doel van De Hoven, maar ook hier was de eindpass niet nauwkeurig genoeg. Inmiddels werd Tim Leemreize gewisseld voor Bart Bokkers en Luuk Vossers voor Tom Stoopendaal.  De Hoven was aanvallend niet gevaarlijk, maar wist uit een corner door de ellenlange centrale verdediger toch de 1-1 te maken. Hierna had HMC'17 minimaal één penalty moeten krijgen na een aantal overtredingen in en rond het strafschopgebied. Een 100% penalty werd door de scheidsrechter over het hoofd gezien toen Niek ten Have omver werd gelopen. De scheidsrechter kende deze dan ook niet toe. De eindstand bleef dus op 1-1 staan. SVBV wist tegen GSV met 2-0 te winnen en daarmee de voorsprong te vergroten. Volgende week staat de wedstrijd tegen Ratti - Socii op het programma.