Datum

13 oktober 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Op een zonovergoten middag in Harreveld namen de mannen van HMC het op tegen de mannen van MEC. Na een mooie overwinning van vorige week op Etten (5-0) wouden de mannen deze lijn uiteraard door trekken. HMC werd voor de wedstrijd op scherp gezet door trainer Jorrit Bomers, die er op gebrandt was om te winnen.
HMC begon sterk aan de wedstrijd met volle druk vooruit. Al snel kreeg HMC kansen, een kopbal van Luuk Rietberg die op de lat uiteen spatte en een voorzet op Niek ten Have die net niet lekker viel. HMC begon vele male sterker aan de wedstrijd dan MEC. Na een kwartier spelen werd de score geopend door Jeroen Kampshof, na een mooie steekpass van Niek Ten Have rondde Jeroen Kampshof het kalm af door eerst een verdediger uit te kappen en vervolgens de bal rustig in het netje te plaatsen (1-0). HMC kwam meer dan verdiend op voorsprong en bleef goed voetballen. De bal ging rond en er was veel druk naar voren. Na een half uur spelen creëerde Dave Sassen magie op sportpark ‘T Hach. Een  afgeslagen bal valt voor de voeten op van Dave, die zich niet bedenkt en vanaf 35/40 meter de bal onberispelijk binnen schiet (2-0).  Enkele minuten later was het alweer raak, een stuiterende bal op randje 16 werd subtiel door Jeroen Kampshof over de verdediging heen gewipt in de loop van Niek ten Have. Die bleef rustig en schoot de bal bekeken over de keeper heen (3-0). MEC liet HMC de bal rustig rond spelen waar door er veel ruimte was. Desondanks wist MEC op slag van rust terug te komen tot 3-1. Een kleine domper voor HMC, want het was zeker niet nodig. Met een 3-1 voorsprong ging HMC de rust in. Trainer Jorrit Bomers maakte in de rust duidelijk dat hij vond dat HMC verslapte en momenten niet scherp genoeg was. Dave Sasse werd in de rust gewisseld in verband met een blessure voor Willem Tankink. Het was zaak om de 4-1 te maken en de wedstrijd op slot te gooien. Na een kwartier voetballen in de 2e helft lag de bal al in het netje,  een mooie aanval van HMC werd door Pascal klein Holkenborg bekroond met een doelpunt (4-1). In de 60e minuut viel Luuk Vossers in voor Jordy Berentsen. MEC creëerde in de 2e helft weinig kansen en kwam niet in het spel voor. In de 70e minuut viel Thijs Schutten in voor Tom Tankink. Niet veel later kwam ook de 5-1 op het scorebord. Na een inspeelpass van Luuk Vossers volgde een goeie actie van de sterk spelende Davey Wopereis. Die op zijn beurt de bal afspeelde aan Jeroen Kampshof die zijn 2e van de wedstrijd kon maken (5-1). Na deze goal speelde HMC de wedstrijd rustig uit en kreeg het nog enkele kleine kansen maar de score werd niet verder uitgebreid.
HMC’17 1 staat nu op een 4e plek met 9 punten uit 4 wedstrijden. Een uitstekende competitie start dus, hopelijk kan deze uitstekende seizoenstart voortgezet worden. Volgende week staat een uitwedstrijd naar Terborg op het programma.