Wedstrijdverslag Keijenburgse Boys 1- HMC'17 1

Datum

11 oktober 2020 14:00

Accommodatie

Onbekend

Deze zondag gingen de Harreveldse en Mariënveldse manschappen richting Keijenborg voor het treffen met de Keijenburgse boys. Vorig jaar was dit team een van de lager geklasseerden in 4C, maar van onderschatting kon er geen sprake meer zijn. De thuisploeg had na 3 wedstrijden immers al 6 punten en vorig jaar werd hetzelfde affiche in een bedroevend slechte wedstrijd met een nog slechter veld, 2-1 verloren. Vandaag een prachtig veldje, een zonnetje en geen publiek.

Aan de zijde van de bezoekers een aantal wijzigingen ten opzichte van vorige week. Jeroen Kampshof, Dave Sasse en Stan te Brake ontbraken allemaal vanwege werk. Er stond een compleet andere as. Niek ten Have kwam in de spits te staan, waardoor Tim Leemreize starte op rechtsbuiten. Tom Tankink kwam op 6, waardoor Willem Tankink linkshalf kwam en Wout klein Goldewijk vormde met Bram te Molder het centrale duo. Op linksback maakte Luuk Rietberg na lange blessure eindelijk weer zijn rentree. Dat wat betreft de mutaties in de basis opstelling.

Trainer Bomers verwachtte de zwaarste wedstrijd tot nu toe en niets was minder waar. In het eerste kwartier was het voetbal van beide kanten niet oogstrelend. Beide ploegen zetten elkaar vroeg onder druk en hanteerden veel de lange bal. Veel duels, veel tweede ballen en veel balverlies, maar weinig grote kansen. Aan weerszijden kwamen een aantal kleine kansen, aan de kant van de bezoekers ontbrak het vaak scherpte in de laatste pass. Richting de rust nam HMC'17 het initiatief en werd het de bovenliggende ploeg. Op slag van rust kwam de grootste kans. Pascal klein Holkenborg was te vlug voor de Keijenburgse verdediging en kwam een-op-een te staan en kon vrij doorlopen op de keeper. Zijn inzet ging echter naast doel. Al doet de eindstand anders vermoeden, even na rust was de grootste kans voor de oranjehemden. Een inzet van de rechtsbuiten belandde via het been van Willem Tankink op buitenkant paal. Na 67 minuten kwam HMC’17 op voorsprong. Een lange bal kwam via Tom Tankink bij Niek ten Have. Niek lanceerde Davey Wopereis. Davey kneep naar binnen en met een laag shot in de korte hoek wist hij de bevrijdende treffer op het scorebord te brengen. 0-1. Even later werd Roy Visser gebracht voor Willem Tankink, en kwam Luuk Vossers voor Tim Leemreize. Hierna kwam de Keijenburgse boys aan het drukken, men schoof de centrale verdediger door. Er kwamen voornamelijk veel corners, vrije trappen en schoten uit de tweede lijn. Na een corner in blessure tijd kwam dan ook de Keijenburgse doelman mee naar voren. De corner werd weggewerkt en kwam uiteindelijk bij de opstomende Wout klein Goldewijk terecht. Nadat hij zijn direct tegenstander omspeelde en een voorzet gaf op de net ingebakken Jetze Wiegerinck, werd zijn voorzet met de hand tegengehouden. Een penalty. Deze kans werd benut door Bram te Molder, waarmee de wedstrijd beslist werd. Als kers op de taart werd het ook nog 0-3. Luuk Vossers combineerde met Davey Wopereis en kon de bal na goed doorlopen in de 16 weer ontvangen. Zijn schot werd in eerste instantie gepareerd door de doelman. In tweede instantie was het wel raak. Direct hierna was het ook tijd. Een moeizame 0-3 overwinning, waarbij het er lange tijde naar uitzag dat er niet meer dan een gelijkspel in zat.

Doelpuntenmakers: Davey Wopereis, Bram te Molder, Luuk Vossers