4-0 overwinning voor HMC'17 1 tegen Ulftse Boys 1

Datum

4 oktober 2020 14:00

Accommodatie

Onbekend

Het was vandaag een bijzondere wedstrijd. Voor het eerst in de ellenlange geschiedenis van HMC’17 werd er een wedstrijd gespeeld zonder publiek, dit uiteraard doordat het kabinet heeft besloten dat er geen publiek meer is toegestaan tijdens amateurwedstrijden Om toch de trouwe supportersgade vanuit Mariënvelde en Harreveld tegemoet te komen werd en speciaal voor hen een livestream geregeld die vanuit de Facebook van HMC’17 te zien was.  Vandaag was de tegenstander Ulftse Boys. Vanuit hier alvast de excuses dat de tweede helft niet geheel te zien was, maar via deze samenvatting hopen wij deze supporters tegemoet te komen met het scoreverloop.

HMC’17 begon vandaag fel aan de wedstrijd, de tactiek werd aangepast aan de tegenstander (die met 2 spitsen aan de wedstrijd begon) en daardoor kreeg HMC’17 grip op het eerste gedeelte van de wedstrijd. HMC’17 kreeg in de eerste helft een groot aantal kansen om de uitslag flink op te doen lopen. De eerste goal kwam van het hoofd van Dave Sasse, die in principe niet aan het opletten was, maar per ongeluk de bal op zijn hoofd kreeg en hierdoor het eerste doelpunt op zijn naam kreeg. Het tweede doelpunt kwam vanuit de voet van Niek ten Have, die zich goed vrijspeelde in de zestien en de bal vervolgens diagonaal in de goal verwerkte. De derde goal was een goal die moeilijk in woorden is samen te vatten. Er werd een corner gezet vanaf de rechterkant, waardoor de bal voor de voeten kwam van Bram te Molder, die de bal vervolgens onberispelijk binnen de touwen werkte. Naast deze momenten zijn er nog een aantal momenten geweest waarop HMC’17 de score verder had kunnen uitbouwen, dit werd echter nagelaten door de mannen van HMC’17.

In de tweede helft ging HMC’17 er met dezelfde instelling in als in de eerste helft. Er werd flink druk gezet op de Ulftseverdediging. Hierdoor kwamen er weer een aantal kansen voor HMC’17, echter werd er in de tweede helft maar 1 hiervan benut. Deze komt op naam van Pascal klein Holkenborg, die de bal (nadat de eerste aanname mislukte) met de tweede aanname wel bij zich kreeg, het goal in werkte met zijn voet. Hiermee komt de stand op een keurige 4-0, waar uiteraard voor de wedstrijd voor getekend was. Ulft had namelijk met een redelijke uitslag gewonnen van onze vorige tegenstander MEC en gelijk gespeeld tegen de verwachte hoogvlieger FC Bergh.

Al met al kan HMC’17 met deze start aan de competitie uitermate tevreden zijn met 6 punten uit 2 wedstrijden (de eerste wedstrijd is niet gespeeld ivm corona). Volgende week staat Keijenburgse Boys op het programma, die 6 punten hebben gepakt in de voorgaande 3 wedstrijden.