Waalderweg 7
7263RX
MARIENVELDE
tel. 0544-842268

Nadat HMC afgelopen donderdag punten liet liggen tegen Kilder, moesten de mannen zondag 3 april aantreden tegen de koploper. Op papier dus een moeilijke wedstrijd.

Bergh begon iets sterker aan de wedstrijd dan HMC. Dit liep na een aantal minuten al uit op een tegengoal. Deze goal werd uiteindelijk toch afgekeurd omdat de grensrechter van Bergh de bal kort daarvoor over de zijlijn zag gaan, waarna de Berghenaren het op hun eigen grens hadden gemunt. Nadat de goal werd afgekeurd wisten de Berghenaren hun mond niet stil te houden tegen vooral de arbitrage. Door dit gedram van Bergh wist HMC iets beter in de wedstrijd kon komen. Dit leidde dan ook tot een paar kansen. Hieruit viel ook de 1-0 voor HMC. Een mooie opbouw vanaf de rechterflank, die net buiten de zestienmeter belande bij Sander Kolkman. Hij stuurde Niek ten Have diep die de bal vanuit een moeilijke hoek achter de keeper schoot. HMC moest nu proberen de voorsprong vast te houden richting de rust. Helaas bleek dit moeilijker dan gedacht. Door slordigheden achterin en op het middenveld wist Bergh na de 1-0 te domineren waardoor ze voor rust nog 3 keer het netje wisten te vinden (rust).

Na de rust was het voor HMC vooral proberen om de schade te beperken en hopelijk nog wat te forceren. Bergh zat er na de rust kort op en wist hier direct na rust ook van te profiteren waardoor er alweer 1-4 op het scoreboard stond. Verder dan een aantal lange ballen en pogingen tot opbouw wist HMC weinig te creëren. Bergh kwam er een stuk vaker doorheen, waardoor ze wat meer kansen kregen. Hiervan wist keeper Remco Bokkers er nog een aantal goed te pakken. Helaas bleek ook dit niet genoeg waardoor Bergh rond de 70e minuut nog twee keer te scoren waardoor de stand 1-6 was. HMC had het moeilijk richting het eind van de wedstrijd en kwam niet meer echt tot voetballen toe.

Uiteindelijk een terecht verloren wedstrijd tegen het beter voetballende Bergh, maar 6 tegendoelpunten was zeker niet nodig geweest. Volgende week staat er weer een moeilijke pot op het programma, uit tegen Dinxperlo. De nummer 2 in de competitie. Hopelijk weet HMC hier meer uit te halen.

Verslagen van de pupillen van de week:

Hoi ik ben Zimeon Theunissen en ik speel in HMC’17 JO11-1.

Ik vond het vandaag superleuk om pupil van de week te zijn. De wedstrijd liep niet zo goed, maar nog wel 1 doelpunt gemaakt. Daarna nog lekker in de kantine een patatje gegeten. Bedankt voor de bal,