Europastraat 8
7091XC
DINXPERLO
tel. 06-42613489

Voor de mannen van HMC’17 stond op een zonnige 10 april een wedstrijd tegen FC Dinxperlo op het programma. Roberto Tuinstra en Luuk Rietberg waren helaas afwezig. Interim trainer Alexander Esseling nam de leiding over. De mannen van HMC waren gebrand om alles te geven na de verloren wedstrijd van vorige week.

De eerst 20 minuten begon HMC’17 goed. Dinxperlo speelde de bal veel rond op eigen helft. De eerst kans van de tegenstander werd vakkundig van de lijn gekopt door Tim Leemreize. In de 22e minuut begon HMC een fantastische aanval. Nadat Tim Leemreize twee spelers van Dinxperlo het bos in stuurde, kwam de bal bij Chiel Hulshof terecht. Chiel draaide op de kop van de 16-meter weg van de laatste man. Na deze actie speelde Chiel de bal naar Niek ten Have. Niek schoot vanaf punt 16-meter de bal fantastisch in de lange hoek. 0-1 voor HMC. Niet veel later belandde de bal na een tiki-taka aanval van Dinxperlo achter de goed keepende Remco Bokkers. De grensrechter vlagde voor buitenspel, maar de scheidsrechter gaf daar niks om en liet hem helaas staan. Hierdoor verscheen de 1-1 op het scorebord. Hierna werd het ook nog 2-1 voor de rust, na een afgeslagen aanval van Dinxperlo kwam de bal terecht bij een middenvelder van de tegenstander. Deze schoot tussen de verdedigers door en dit schot belandde in het net. 2-1 stond op het scorebord, met deze stand gingen de mannen ook de kleedkamer in.

Gezien de ruststand van 2-1 in het voordeel van Dinxperlo viel er nog wat te halen voor de mannen van HMC. Rond de 60e minuut resulteerde dit dan ook in een goede combinatie tussen Niek ten Have en Thijs Schutten. Rond het middenveld wist Thijs een goede crossball achter de laatste linie van Dinxperlo te geven op Bart Bokkers. Bart wist de bal voor te geven en via een kluts kwam de bal voor de voeten van Niek ten Have, die de bal hard achter de sluitpost van Dinxperlo wist binnen te schieten waardoor de ploegen weer op gelijke hoogte werden gezet. Hierna volgde een fase waarin HMC meer kansen wist te creëren. Helaas leidde dit niet tot een voorsprong, Dinxperlo kwam op een 2-3 voorsprong na een aanval over de linker flank, die vervolgens binnengekopt kon worden door een middenvelder van Dinxperlo. Om nog wat te forceren werd er gekozen om 1 op 1 te gaan spelen. Hierdoor kwamen er veel ruimtes in de verdediging van HMC ‘17. Dinxperlo dat verzorgd voetbal liet zien gedurende de hele wedstrijd wist hierdoor via een steekpass de spits diep te sturen die vervolgens een op een met Remco kon komen. Echter door een ongelukkige tackle op de bal, kwam de bal recht voor de voeten van een speler van Dinxperlo die de bal vervolgens binnen kon werken. 4-2 en tevens ook de eindstand. Een goede wedstrijd waarin de mannen van HMC veel strijd hebben laten zien door compact te voetballen als collectief.

Op paasmaandag speelt HMC om 14:00uur tegen de directe concurrent Etten in Harreveld om te strijden voor 3 punten.