Zuiderstraat 14
7035AW
KILDER
tel. 0314-684265

Donderdag 31 maart stond de inhaalwedstijd S.V. Kilder – HMC ’17 op het programma. Onder barre omstandigheden werd er later afgetrapt dan de bedoeling was. Er ontbraken een aantal cruciale items en de scheidsrechter keurde de tenues van HMC’17 af omdat Kilder ook in het blauw speelde. Vervangende rode VVM shirts werden ingevlogen, alleen daarmee kon de wedstijd nog niet aanvangen. Chiel zou na maanden lang blessureleed z’n debuut maken alleen bleek helaas niet speelgerechtigd, hierdoor moest Maik starten en had HMC geen fitte wissels meer op de bank.

Kilder had in de eerste fase van de wedstijd het betere spel, na ongeveer 20 minuten kwam de bal voor via hun linker flank en deze werd goed ingekopt, 1-0. Direct na deze treffer liet Kilder zich inzakken waardoor HMC voor de eerste keer gevaarlijk kon worden. Davey schoot de bal met een mooi schot over de keeper, zo was het 3 minuten later alweer 1-1.

Uit een vrije trap maakte Kilder vervolgens 2-1. Met goede linker curve verdween de bal in de rechter bovenhoek achter onze sluitpost Remco. HMC liet vervolgens niet lang op zich wachten omdat Kilder zich wederom liet inzakken. Net voor rust via een goede aanval via de linker kant kon Niek de bal voorbrengen, Jetze was alert en kon de bal nog net aantikken, de bal ging het zijnet in, 2-2 en het vertrouwen was terug.

Na rust kwam HMC goed uit de startblokken. Via een aantal goede aanvallen had er iets geforceerd kunnen worden alleen viel het kwartje niet de kant van HMC op. Van beide kanten werd het spel slordiger en was het duidelijk dat de ploeg met de langste adem aan het langste eind zou gaan trekken. Kilder maakte de 3-2 nadat er slecht werd uitverdedigd door HMC, Remco kon in eerste instantie nog redding brengen maar alsnog verdween de bal in het netje. HMC probeerde met een extra spits nog iets te forceren maar dit had geen effect, Kilder kreeg een aantal goede kansen waarvan er net voor tijd nog één benut werd, eindstand 4-2.

Komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen FC Bergh op het programma. Hopelijk heeft HMC’17 dan deze nederlaag verwerkt en kan er met een wat grotere selectie weer gestreden worden om de punten.