Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

HMC’17 geeft 0-1 voorsprong weg in laatste 10 minuten door fouten scheidsrechter.

tel. 0315-630414

Op een zonnige zondagmiddag moesten de mannen aantreden tegen GWVV uit Varsselder. Gezien VV Etten de directe concurrent van HMC tegen Sc Meddo moest voetballen kon winst nog wel eens cruciaal zijn om nacompetitie te vermijden. Gezien de blessures aan de kant van HMC werden de mannen versterkt door Roel Kolkman die tevens in de basis begon als linksback en met wissels Merijn Kuiperij en Thijs Houwers. HMC begon goed aan de wedstrijd, het speelde in een ander systeem als anders, namelijk in een 5-3-2 systeem. GWVV wist weinig tot echte kansen te komen doordat HMC compact speelde en de geelhemden aan het spel liet maken. HMC kon gevaarlijk worden door de ruimtes die er lagen aan de flanken van GWVV. Zo gaf Roel Kolkman een goede voorzet vanaf de linkerkant die voor de goal kwam van GWVV uit de kluts wist Jasper Giesen de bal mee te nemen en deze hard boven in de touwen te schieten waardoor de score op 0-1 stond in de 25e minuut. Tot aan rust is GWVV met name een aantal keer gevaarlijk via de kopsterke spits die een keer zijn inzet op de paal terecht zag komen.

Met een verdiende 0-1 voorsprong gingen de mannen van HMC de rust in. Hoewel er voor GWVV niet heel veel meer op het spel staat, werd er door trainer Roberto Tuinstra op gehamerd dat er in de 2e helft een ander GWVV op het veld zou staan dat hoger druk zou zetten en feller zou zijn. De mannen van HMC wisten goed stand te houden tegen het fellere GWVV, echter werden er tot aan de 70e minuut geen grote kansen gecreëerd voor het doel van keeper Remco Bokkers. GWVV scoorde in de 75e minuut een doelpunt dat door arbiter na overleg met grensrechter Tom Berendsen alsnog werd afgekeurd. Dat de scheidsrechter de grip over de wedstrijd verloor bleek wel. Toen hij besloot in 85e minuut een totaal onterechte penalty te geven aan GWVV door een handsbal van Thijs Schutten die de handen voor zijn borst had. Daarnaast gaf de arbiter ook nog een 2e gele prent ‘uit emotie’ waardoor Thijs met rood van het veld af werd gestuurd gezien het zijn 2e gele kaart was en dus ook geschorst is voor de volgende wedstrijd tegen Ulftse boys. Naast dat de beslissing geheel onterecht was en de scheidsrechter niet de juiste reglementen opvolgt gezien het een dubbele straf betreft (een rode kaart en penalty) geeft de arbiter zelf aan dat het een compensatoire beslissing geweest zou zijn op het voorval met de terecht afgekeurde buitenspel goal in de 75e minuut. De penalty werd binnengeschoten en het stond 1-1. De mannen vochten met 10 man voor het ene puntje dat nog haalbaar zou zijn, echter bleek de vermoeidheid er toch voor te zorgen dat de 2-1 viel in de 93e minuut tevens ook de eindstand.

HMC heeft gevochten om de 3 belangrijke punten maar deze werden ontnomen mede door het slechte optreden van de arbiter. Helaas wist concurrent VV Etten te winnen waardoor HMC nu weer op de 11e plaats staat op basis van haar doelsaldo. Om nacompetitie te ontlopen zullen er nog 2 belangrijke finales aankomen de komende 2 weken tegen Ulftse Boys (thuis) en KSV (uit) om de nacompetitie te ontlopen. Met de inzet van de wedstijd tegen GWVV biedt dit perspectief.