Waalderweg 7
7263RX
MARIENVELDE
tel. 0544-842268

Op een zeer zonnige zondagmiddag stond er een belangrijke wedstrijd op het programma, HMC nam het op tegen MEC. Twee ploegen die de punten allebei hard nodig hebben voor handhaving in de 4de klasse. Roberto Tuinstra had een duidelijke doelstelling voor de eerste 20 minuten en dat was vanaf de 1ste minuut vol druk zetten. HMC creëerde een paar kansen maar het lukte niet om de bal in het net te krijgen. Het lukte HMC niet om de wedstrijd onder controle te krijgen en kwam dan ook rond de 35ste minuut op een 0-1 achterstand, een flinke tegenvaller want MEC was nog niet echt gevaarlijk geweest in de aanval tot deze goal. De laatste 10 minuten van de eerste helft ging HMC snel op zoek naar de gelijkmaker maar die viel helaas niet voor de rust.

HMC kwam na rust goed uit de kleedkamer en ging door met het onder druk zetten van MEC. Dit resulteerde in een aantal kansen die niet benut werden. Via een vrije trap van Bart Bokkers van de linker zijde werd de keeper in de korte hoek geklopt door Jasper Giesen, 1-1 en direct was het vertrouwen weer terug om toch de volle buit te kunnen pakken. Helaas was de voorhoede van HMC niet altijd scherp en kon de grensrechter van MEC meerdere malen (terecht) z’n vlag opsteken voor buitenspel. Het spel van beide partijen werd er mede door de hitte niet beter op. In de 70e minuut kreeg MEC een vrije trap op 25meter de goal van HMC. Deze werd feilloos in de korte hoek ingeschoten waarna HMC wederom overnieuw kon beginnen. Een aantal goede kansen werden gemist en een buitenspel goal afgekeurd. In een van de laatste minuten van de officiële speeltijd lukte het Sander Kolkman gelukkig om toch de terechte 2-2 binnen te tikken.

Helaas niet de 3 punten waar HMC zich vooraf op had verheugd maar gezien het spel ook niet veel meer had verdiend. Met nog 3 finales te gaan heeft HMC 3 punten voorspong op de nummer 11 Etten, het doelsaldo is nagenoeg gelijk. Volgende week wordt er uit gespeeld bij GWVV. Hier zal de rug gerecht moeten worden om wederom te strijden om de winst. Hopelijk kan HMC weer rekenen op de steun van de trouwe supporters.

Verslagen van de pupillen:

Hallo ik ben Roel en 11 jaar en speel bij HMC JO 12-1. Ik mocht bij de voorbespreking zijn en meedoen met de warming up. Ook mocht ik de aftrap doen. Eerst was het 0-1 en daarna 1-1 en daarna weer 1-2 en toen weer 2-2 en daarna was de wedstijd af.

Groetjes Roel

Ik ben Stan 11 jaar en speel bij JO 12-1 en komt uit Lichtenvoorde. De dag begon met de dagbespreking en toen gingen we warming up doen. En daarna mochten Roel en ik de aftrap doen waar we beide scoorden. Daarna mochten we in de dug-out zitten om de wedstrijd te kijken en dat was de dag zo’n beetje.