Waalderweg 7
7263RX
MARIENVELDE
tel. 0544-842268

Op zondag 7 november 2021 trad HMC 17’1 1 aan tegen SV Kilder 1 in Mariënvelde. Na de zure nederlaag van vorige week stond vandaag in het teken van 3 punten. De mannen van trainer Roberto Tuinstra kwamen niet scherp uit de kleedkamer en werden overlopen door SV Kilder. HMC’17 kreeg maar geen grip op de wedstrijd en de meeste duels werden gewonnen door SV Kilder. Na een simpele actie wist SV Kilder de keeper van HMC’17 te verschalken met een bal door de benen (0-1). Vlak na deze goal deelde Niek ten Have, mede door de frustratie, een harde tackle uit. HMC’17 kwam met de schrik vrij toen de scheidsrechter een vrije trap gaf in plaats van een penalty. Verder was het een vrij rommelige eerste helft en werden er weinig kansen gecreëerd. Beide ploegen gingen de kleedkamer in met een 0-1 ruststand.

In de rust werd duidelijk dat HMC’17 niet op deze koers moest verder gaan. Na het fluitsignaal voor de tweede helft was de inzet van HMC’17 stukken beter. Kilder kwam niet meer aan het voetballen toe, mede door de hoge druk van HMC’17. Het werd een echte vechtwedstrijd, waarbij beide ploegen weinig goed voetbal leverde. Er werd nauwelijks gevoetbald en dit zorgde voor veel irritaties aan beide kanten. Een aansluitingstreffer wist HMC’17 dan ook niet te maken. Stan te Brake deelde een harde zaag uit op zijn tegenstander, deze werd gelukkig bestraft met enkel een gele kaart. Eindstand 0-1.

Volgende week kunnen de mannen van HMC’17 uitrusten, omdat er dan geen wedstrijd op de agenda staat. Hopelijk weten de mannen van HMC’17 zich te herpakken na een weekend rust, want de volgende wedstrijd staat gepland op 21 november tegen de nummer 2 van de competitie FC Bergh 1. We willen de toeschouwers wederom bedanken en hopelijk kunnen we weer rekenen op jullie steun in de volgende wedstrijd.

Verslag van de pupil van de week:
Ik ben Sepp en ik ben 11 jaar oud. Ik speel bij HMC in JO-12-1.  Ik was pupil van de week tijdens de wedstrijd HMC'17 tegen SV Kilder. Eerst hebben we de wedstrijd besproken en daarna hebben we een warming up gedaan. Toen begon de wedstrijd. Ik vond het voetbal niet heel goed gaan. Uiteindelijk hebben we met 0-1 verloren. Na de wedstrijd hebben we wat gedronken en heb ik een patatje gegeten. Papa heeft nog een kist bier getrakteerd. Ik vond het super leuk!