Looweg 25
7135JH
HARREVELD
tel. 0544-375114

Op een bewolkte mei-middag moest HMC optreden tegen de Ulftenaren van Ulftse Boys. De Ulftenaren konden zich deze zondag verzekeren van nog een seizoen in de 4e klasse. HMC kon een stap zetten richting lijfsbehoud in de 4e klasse. HMC begon matig aan de wedstrijd. De scherpte en strijd die de afgelopen wedstijden wel aanwezig waren, was deze zondag ver te zoeken. De Ulftenaren begonnen daarentegen een stuk feller, wat resulteerde in een aantal kansen van voor de Ulftenaren. Rond de 20e minuut viel dan ook een doelpunt voor Ulftse Boys. hoge bal werd verkeerd ingeschat door de verdediging van HMC, waardoor de bal bij een spits van Ulft kwam. Die speler wist de bal over keeper Remco Bokkers te krijgen, waar hij overigens zijn vingers nog wel aan kreeg. 0-1 voor Ulftse Boys. Het restant van de eerste helft bleef Ulftse Boys de betere ploeg waardoor het ook de nodige kansen creëerde. Deze werden goed gekeerd door keeper Remco, en de verdediging van HMC, die ook nog een bal op de doellijn wisten tegen te houden.

In de rust kwam Menno Waenink in het veld voor Chiel Hulshof. Na rust kwam HMC wat beter in de wedstrijd, Het voetballen werd wat beter, en meer kansen werden gecreëerd. Rond de 65e minuut kwam de bal via de kluts bij Dave Sasse terecht in het 16-meter gebied. Hij twijfelde geen moment en schoot de bal in het Ulftse netje, 1-1. Voor HMC smaakte dit naar meer, terwijl de Ulftenaren het gelijkspel graag over de streep wilden trekken om handhaving te verzekeren. De laatste 20 minuten waren rommelig, wat niet resulteerde tot grote kansen aan beide kanten. Hierdoor bleef de 1-1 op het scorebord na 90 minuten voetballen.

Na het fluitsignaal werd Luuk Rietberg in het zonnetje gezet nadat hij 20 jaar gevoetbald heeft in de selectie van eerst KSH en daarna HMC. Luuk Bedankt! Er werd samen met de Ulftenaren een mooie erehaag gecreëerd om hem te bedanken voor zijn harde werken.

Volgende week op pinkstermaandag staat de laatste competitiewedstrijd op het programma tegen KSV. Weer een belangrijke wedstrijd voor HMC om nacompetitie te ontlopen. Hopelijk weet HMC tijdens de Harreveldse kermis 3 belangrijke punten te pakken, zodat het voor kan blijven op Etten.