Looweg 25
7135JH
HARREVELD
tel. 0544-375114

Na de krappe overwinning van vorige week tegen Ratti/Socii mocht HMC'17 deze week aantreden tegen mede-degradant MEC uit Miste en Corle. Vorig seizoen, in de 4e klasse, kruisden deze 2 ploegen ook de degens. Een maatstaf is dit echter niet: in de 5e klasse weten beide elftallen hun punten te pakken, hun doelpunten te maken en vertrouwen te tanken. De situatie is dus niet te vergelijken met het degradatiegevecht van vorig jaar. Beide ploegen hoefden geen spelers af te staan aan de in Qatar bivakkerende bondscoach Louis van Gaal. Helaas waren er wel veel geblesseerde spelers in de selectie van HMC'17. In de warming up vielen er 3 basisspelers weg. Goed, er werd dus gevoetbald op deze koude voorwinterse zondagmiddag.

HMC begon erg slap aan de wedstrijd. Duels werden niet gewonnen en MEC kon de 2e ballen gemakkelijk veroveren. Vroeg in de eerste helft kreeg MEC een corner die klungelig binnenvalt. Stan kon de bal net niet pareren op de lijn. 0-1 voor MEC. Het spelbeeld blijft na deze goal onveranderd. HMC creëert weinig, maar geeft ook niet veel weg. De eerste helft is er een om snel te vergeten voor de neutrale supporter. Ook voor de supporters van HMC'17 trouwens.

De tweede helft komt HMC'17 scherp uit de kleedkamer. Duels worden ineens gewonnen en er worden een aantal kansen gecreëerd. Dit resulteert in een grote kans voor Niek, die de bal voor zijn voeten krijgt in de 16 en niet twijfelt. Hij haalt de trekker over en scoort: 1-1. Er is weer hoop te zien bij de ploeg van Alexander Esseling. HMC blijft aanvallen en jaagt op de voorsprong. Deze hoop wordt echter rond de 70ste minuut keihard de grond ingedrukt. Siemen speelt een bal verkeerd terug richting de goal van Remco en een speler van MEC kan de bal onderscheppen. Jordy zet de achtervolging in en maakt een overtreding die volgens de scheidsrechter binnen de 16 is gemaakt. Penalty, en tot iedereens verbazing een rode kaart. Echter wordt deze ingetrokken en vervangen door een gele kaart nadat de scheidsrechter erop gewezen wordt dat de regels veranderd zijn. De penalty wordt binnen geschoten en HMC staat 1-2 achter. Er worden nog verscheidene pogingen gedaan om gelijk te maken maar dit mocht niet baten.

Helaas wint de concurrentie wel en is dit een zuur weekend voor HMC'17. Volgende week kan HMC'17 een nieuwe poging doen om 3 punten te pakken. Dit tegen SVBV in Barchem.

Ik ben Jop en ik voetbal bij Jo11-1. In het begin werd het 0-1 voor MEC. Na rust werd het 1-1 en was HMC'17 veel beter, maar later scoorde MEC uit een penalty door een foutje van Siemen. Hierdoor hebben we helaas verloren.

Ik ben Steijn en ik voetbal in Jo-11-1. Ik vond Jordy het beste. Ik vond het leuk maar het was wel koud. Eerst gingen we overleggen en daarna gingen we warmlopen met de wissels. Toen deden we de aftrap en daarna keken we de wedstrijd. Het was wel leuk.