Eikenlaan 15 A
7251LT
VORDEN
tel. 0575-556856

Na het verlies tegen de concurent De Hoven stond vandaag de wedstrijd tegen SSA/SJO Ratti/Socii op het programma voor de jongens van HMC’17.

Na een goede warming up bleek Niek ten Have niet fit genoeg om te starten en begon Maik Weustenenk in de basis. Na het eerste fluitsignaal pakte HMC’17 het spel op. Ondanks dat werd er helaas weinig gecreëerd door beide ploegen. In de 23e minuut kreeg HMC’17 een vrije trap op 20 meter. Nick Spekschoor ging achter de bal staan en schoot de bal met een lastige stuit midden op de keeper. De keeper pareerde de bal waarna het voor een scherpe Jetze Wiegerink een koud kunstje was om de bal binnen te tikken, 0-1 HMC’17. Na het doelpunt bleef Nick Spekschoor geblesseerd op het veld liggen met een hamstringblessure en werd uiteindelijk vervangen door Davey Wopereis. Na deze wijziging was HMC’17 zoekende om het spel weer op te pakken en kwam Ratti/Socii beter in de wedstrijd. Grote kansen bleven voor beide teams gespaard tot de linksback van Ratti/Socii een dieptebal op Maik verkeerd inschatte en Maik vrije doortocht had richting de achterlijn. Na een goede voorzet kon Jetze Wiegerink zijn tweede van de dag maken. Hierdoor leek HMC-17 het gat kort voor rust uit te breiden naar 0-2. Ook na dit moment was HMC’17 niet instaat het spel van de eerste minuten weer op te pakken waardoor de dreiging vanuit Ratti/Socii aanwezig bleef. Na een cross-pass op de rechtsbuiten werd deze in eerste instantie nog geblokt en kwam deze uiteindelijk uit bij de linksbuiten die de bal met een geplaatst schot in de verre hoek voor de 1-2 tekende. Na de volgende aftrap besloot de scheids dat het tijd was voor de rust.

Tijdens de bespreking in de rust was iedereen het er over eens dat de tweede helft beter moest. Ondanks de bespreking kwam HMC’17 zwak uit de kleedkamer waardoor Ratti/Socii wederom het overwicht had in de wedstrijd en kwam het tot enkele gevaarlijke spelmomenten die voor HMC’17 goed uitpakten. Het vervolg van de tweede helft bleef een rommelige wedstrijd waarin HMC’17 zoekende was naar een veilige 3e doelpunt en Ratti/Socii op zoek naar de gelijkmaker. Voor beide teams leverde dit enkele kansen op, waarbij de grootste kans uiteindelijk voor Jetze was om zijn hattrick compleet te maken, maar hij gleed uit in en kon hem nog net aantikken waarbij de bal net langs de paal rolt. Hierdoor bleef het een spannende wedstrijd tot het einde, waarbij HMC’17 van geluk mag spreken dat het zich geen puntenverlies heeft opgelopen in deze wedstrijd die gewonnen moest worden om de kop positie te behouden.
Na deze overwinning staat volgende week M.E.C. winterswijk op het programma.

Alle suporters bedankt en we zien jullie graag volgende week 20 november om 14.00 in Harreveld voor hopelijk een mooie pot voetbal