Looweg 25
7135JH
HARREVELD
tel. 0544-375114

Op deze zonnige tweede pinksterdag mochten de mannen van HMC 17 zich, ondanks de Harreveldse kermis, nog melden voor de laatste competitiewedstrijd tegen Wolfersveen. Bij puntenverlies van ZZC of een heel grote overwinning was zelfs het kampioenschap nog mogelijk.

Nadat de vogels er tijdens het vogelschieten af waren geschoten was het zaak voor de mannen van HMC om het vizier op scherp te stellen. Vooraf aan de wedstrijd waren de mogelijkheden duidelijk gemaakt door Alexander waardoor alle spelers op scherp waren gezet. HMC begon dus ook sterk aan de wedstrijd waarbij er hoog druk werd gezet. Wolfersveen wist hier geen raad mee. Uit het sterke spel ontstonden ook enkele kansen om met een vliegende start te beginnen, maar HMC vergat zich te belonen voor hun sterke spel. Na een minuut of 20 kwam ook Wolfersveen van eigen zestien af en kon een enkele keer gevaarlijk worden vanuit de counter. Bij een duel tussen met de spits blesseerde Remco Bokkers zijn pols, maar een tegentreffer werd voorkomen. Bij rust stond de brilstand nog op het scorebord.
In de rust bleek de blessure bij Remco te groot om zijn allerlaatste competitiewedstrijd uit te spelen en werd vervangen door Giel Karnebeek. Wederom begon HMC sterk aan de helft, maar nog altijd werd dit niet benut met een doelpunt. Hierdoor begon de spanning toe te nemen onder de spelers en voelde Alexander zich genoodzaakt om rond de 65e minuut een 2e wissel in te brengen. Luuk Vossers mocht het veld verlaten en werd vervangen door Bart Bokkers. Meteen kwam er meer dreiging vanuit deze wissel door een aantal gevaarlijke acties van Bart, maar zonder succes. Door alle strijd begon de vermoeidheid toe te slaan, waardoor Tim Leemreize en Jordy Berentsen werden vervangen door de frisse Roy Visser en Dave Sasse. Hierdoor kwam er nieuw leven in het spel. Door het sterk afschermen van de bal zag een speler van Wolfersveen zich genoodzaakt een overtreding te maken in eigen zestien. Jetze Wiegerink speelde een sterke wedstrijd en eiste daartoe ook de bal op om via de penalty HMC op een verdiende 1-0 voorsprong te schieten. Vervolgens ging de wedstrijd nog een beetje op en neer en werd de winst zeker gesteld zonder dat HMC in gevaar kwam.
Ondanks dat het kampioenschap niet is behaald, zijn de mannen van HMC trots dat de tweede plaats is behaald en er via de eerste promotiewedstrijd op 11 juni een volgende stap gezet kan worden richting een terugkeer naar de vierde klasse. Wie de tegenstander wordt is nog afwachten, maar de mannen zijn klaar voor de strijd en hopen de supporters die met grote getalen op deze laatste wedstrijd afkwamen ook dan weer terug te zien.