7256AW
KEIJENBORG
tel. 0575-463203

Zondag 1 mei stond de uitwedstrijd tegen Keijenburgse Boys op het programma. Het einde van het seizoen nadert en de punten zijn broodnodig om de nacompetitie te vermijden. Trainer Roberto sprak in de voorbereiding op het duel de volgende woorden uit: “het seizoen is al een hele tijd bezig, maar voor ons begint het nu pas”. Met deze woorden in het achterhoofd reden de mannen van HMC’17 naar Keijenborg. Davey Wopereis deed wederom mee en daarnaast werd oude bekende Wout Klein Goldewijk opgeroepen voor dit belangrijke duel.

HMC’17 begon gretig aan de wedstrijd, maar ook Keijenburgse Boys liet zien dat ze de drie punten graag in hun zak wilde steken. Halverwege de eerste helft kreeg HMC’17 de eerste klap te verwerken. Keijenburgse Boys kreeg een vrije trap aan de rechterkant van het veld. Deze bal werd gevaarlijk voorgegeven en kwam bij de tweede paal perfect terecht bij een volledig vrijstaande Keijenburger. Deze kon de bal gemakkelijk achter Remco Bokkers schieten: 1-0. De spelers van HMC’17 lieten hun kop niet hangen en bleven alles geven. Veel kansen kreeg het elftal uit Mariënvelde en Harreveld niet in de eerste helft. Het enige échte wapenfeit kwam van Jasper, die na een mooie actie op de rechterflank van Wout kon aanleggen voor een schot. Dit schot werd echter gepareerd door de doelman van Keijenburgse Boys. Na 45 minuten was er met een 1-0 achterstand nog alles om voor te strijden.

De 2e helft kwamen de mannen goed uit de startblokken zonder enige wissel te doen in de rust. HMC’17 was de betere ploeg in de 2e helft en drukte Keijenburgse Boys meer naar de eigen zestien, waardoor HMC’17 meer begon te voetballen. Rond de 60e minuut kwam linksback Davey Wopereis met snelheid over de linker flank, met een strakke voorzet richting de 2e paal belandde de bal voor Jasper Giesen zijn voeten, die goed het overzicht bewaarde en de bal breed gaf aan Niek ten Have die kon tekenen voor de 1-1. Enkele minuten later zat de 2-1 alweer in het netje bij HMC’17, door een mooie actie en voorzet die binnengekopt werd door een speler van Keijenburgse Boys. In de 70ste minuut werd de half geblesseerde vedette Luuk Rietberg gewisseld voor Sander Kolkman. Door een mooie opgezette aanval van Davey Wopereis aan de linker kant kon hij net zoals bij de 1e goal strak voor geven. deze kon Niek ten Have met de punt van de schoen nog aantikken waardoor de score weer gelijk werd (2-2). HMC’17 wist nu ook dat er wat te halen viel. 5 minuten later beloonde HMC’17 zich zelf dan ook. Vanuit een goeie opbouw van achter kon Niek de bal voor het doel schieten. Met een beetje geluk kwam de bal bij Jasper, die de bal achter de doelman kon leggen voor de 2-3. HMC’17 nam geen risico meer en gooide de pot dicht en ging wat meer inzakken. Dit kwam namelijk ook door veel blessures waardoor HMC’17 een tijdje met 10 man moest gaan voetballen.

Jetze Wiegerink, die nog maar net het veld in was gekomen voor Niek ten Have, viel al snel weer geblesseerd uit. hierdoor kon onze 2e keeper Giel Karnebeek nog wat minuten mee strijden. Na een blessuretijd van maar liefst 10 minuten klonk het fluitsignaal toch echt. Trainer Roberto kon met een lach van het veld af stappen en was trots op de mannen.

Aanstaande zondag komt Meddo op bezoek. Hiertegen heeft HMC’17 wat recht te zetten van de vorige uitwedstrijd en zullen de punten hard nodig zijn.